Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2018 10:02 - името перперикон означава божествения огън!
Автор: bven Категория: Туризъм   
Прочетен: 1149 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 10.03.2019 21:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

             Името Перперикон означава Божествения, Вечния огън! На Перперикон е                имало саркофаг с двоен  кристален реактор, наследен по-късно от бесите                                                                  (със съкращение)  

                                                                   Жечко Иванов

                          Из книгата „Шифърът на Перперикон” – от Николай Овчаров.  

Първо, искам да изкажа благодарност на проф. Овчаров за положения от него труд, за изясняване смисъла, значението на името Перперикон. Без тази база данни, не бих могъл да направя верен прочит.  

Нееднократно съм изразявал становище, че не е вярно Българско светилище да се именува с гръцко име. Това го потвърждава вече и книгата.   Нека много накратко да ви припомня фактите от книгата – откъде произлиза името Перперикон?   Още през 1898 г. К. Иречек е забелязал хидронима Перперек дере, както се нарича днешната Перперешка река, течаща под историческия хълм и вливаща се в Арда при с. Калоянци.  
При масовото преименуване на селища след 1934 г. обозначението Перперек е било дадено на населено място, намиращо се на около 10 км източно от Перперикон.   По-късно Александър Фол и учени от школата му предположиха, че това е оцелял тракийски топоним./стр. 51/   „Всъщност е необорим факт, че името Перперикон произлиза от пълната форма Хиперпиракион /Хиперперакион, известна единствено по византийски писмени източници от 13-14 век. Очевидно думата е гръцка и се състои от две части:   „хипер” (над, свръх) „пирос” (огън).  

За самите ромеи обаче думата се оказва прекалено дълга и сложна. Хронистите от епохата често я съкращават на Перперакион или Перперикон.”/стр. 52/   Император Алексий Комнин (1081- 1118 г.) нарекъл новата номизма „хиперперон”, на съществува-щия град, което бързо се превърнало в разговорния език, включително старобългарския, в„перпер”, „перпера”. /стр. 53/   „Оказа се, че думата „хиперпирос” не се употребявала в средновизантийския гръцки език.”. Взета е от траките./ стр. 54/   В книгата има повторения на „символа на Слънцето”, „кръг за палене на свещения огън” и т.н.   Но огън, огън, огън е постоянно повтаряща се дума!  

За това моя прочит на Хипер-пирос е:   над, свръх = повече от огън, свещения, божествения огън или:   Перперикон означава – Вечния, Божествения ОГЪН!   Извода си направете сами.  

               Херодот нарича цялата Родопа Свещената планина.  

 Перперек-Перперикон е българско светилище. Имало е  12 гробници и огромен каменен саркофаг, дълъг 3 м,тежащ над 2 тона и т.н. Някъде към 80-85 година на мин.век се появяват два руски вертолета и открадват,според очевидци, антики,опаковани в над 10 дървени сандъка, отнасят и каменния ковчег. Интересно е, че тогава ДС обгражда цялата планина, за да могат руснаците спокойно да изнесат артефактите: злато, статуи от камък и слонова кост и т.н. Това е документирано от много  очевидци. Коментарите по тази тема са, че

в саркофага е имало "двоен кристален реактор, който имал смъртоносно вибрационно лъчение - електромагнитна технология".   

Затова римляните са го изолирали в гранитен саркофаг с оловно покритие. Знаем, че оловото предпазва от радиация. Не знаем обаче какво са отнесли руснаците. Някои твърдят, че те са донесли апаратура за сканиране за наличност на злато, но е нямало.  Според мен, ако  имало някакви космически апаратури от Висшата предегипетска българска цивилизация 5555 години пр.н.еРа, ХорРата от СирИсус - Орион=OH= Отеца Нашъ, то те през хилядолетията са се загубили. Забравили са начина за захранване и как да се задейства. 

Аз ще се спра на три оснвно повтарящи се символа за Перперикон: Злато, Огън и Слънце.  

           Преди 5-6000 годни древният "тракийски народ" БЕСИ наследява
                                                  тайнствените съоръжения
 

и на свой ред започва да ги използва,т.е. 3-4000 години пр.н.еРа, когато гърците не са били на Балканските земи. Аз се спирам на историческия период, когато ги е нямало, не са съществували рудниците за добив на злато.Златните находища под планината през процепи са излъчвали горе на върха Сияние(под формата на газови или други лъчения). Това сияние е било пур-пур-но златно. Това е вечният неръкотворен, Божествен огън, запалващ се от Слънцето чрез  кристали. Огнено сияние. След време Перперикон се превръща в метафизичен център.

Жрец или жрица от народ беси са използвали светещия огън за гледане в бъдещето. Използвали  са винено-огнен обряд. В по-нов период "гърците" завладяват българските земи. Факт е, че те признават, че преди тяхното идване тук е имало  коренно население, което те злобно наричат Варвари.Да,но това е верско понятие.

Варвари= ВарваРа= Вярва в Бога Ра-Боугара= бугари(мн.ч)или Българи - името ни днес!

Защото името на  БоугаРа(и) е сборно понятие за слънчевата система Сириус и конфигурацията на седемте основни звезди от съзвездието Орион.Варвари са били точно гърците, защото не са разбирали танца на жреца, който изпада, да го наречем, като в екстаз.  

                   Библията на Бесите - Библия Бесой, която се намира в Лондон,
                                        се нарича Божията Библия-книга.
 

Неслучайно византийският император взема името Василий, което има български корен:   Васил =  Базил =  Бажил =  Божил =  Божо- Божествения(т) Името Гърция - Греиси - Греция, изписано с буквата g (която е идентична на малката ръкописна буква "д"-г,ж), означава на  български ЖРЕЦИЯ!  

Вижте коптската азбука - съща Кирилица! Да, ама най-малко пет века преди КиМ! Пишете на Българица-Бугарица, а не на Кирил-Иса, защото и сега пиши те с български букви, а не - с букви, създадени от  Константин-Кирил.   Българската писменост се нарича Азбука=Аз-Боуга. И както знаем, преди Бога няма никой!  

                            Българската писменост, наречена Азбука (кх=г)
                               е донесена от Българска Висша Цивилизация.
 

Самото име Тракия, египтолозите разчитат като"сияние,пламък". "Болг означава "блясък,светлина". Това са компонентите на БоугаРа-Българи (сега).   Погрешно именувани,

Бесите са Божии български народи, които са можели да виждат бъдещето.  

Всички техни жречески познания гърците ги преиначават като техни. В България има много църкви и манастири. Така се наричат сега. Преди са се наричали Светилища и Капища на български. Светилища означава място, където е имало злато, светело е, а Капище на български се разчита като  "Къпище, къпалня, изцеление с минерални води"  


В заключение ще задам един въпрос. Известно е, че в Гърция има две планини с име Олимп. Втората планина Олимп е близо до днешния турски град Бурса - до  нея се е намирал частният манастир "Св.Полихроний" на Кирил и Методий. Имало ли е злато под планините с име Олимп? Защото, ако няма, няма Божествен огън на Зевс!  

Нека по стара българска традиция да полеем с червено вино гробовете на нашите починали близки!Виното, това е символично кръвта на Христос - може би с пожелание те отново да станат живи хора!  

За контакти с Жечко Иванов:    гр. Шумен   ул. „Поп Андрей“ № 17   GSM: 0898 386 485 копие от http://psihobg.com/?p=650 и в.Психо  



Гласувай:
6



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14877269
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39042
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава