Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2007 12:14 - Обществото,като манджа
Автор: bojilov Категория: Други   
Прочетен: 1388 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.12.2007 20:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Навремето Димитър Благоев обясняваше как във такива смутни времена на преход най-отгоре изплува т.нар. "мъртва пяна" (или по модерному понеже тази дума няма точен аналог във българския т.нар.-"scum").Че обществено-политическия живот бил една голяма тенджера във която при прехода изплувала мъртвата пяна отгоре-тоест най-нисшите и отвратителни слоеве и за да се получи хубаво ястие трябвало да се отпени супата,после пак да се изчака да изплува пяната,да се отпени-и така 3-4 пъти докато се получи хубава гозба.
Е тука нещо обаче не става номера с отпенването.Колкото и да се опитвам да направя напречен срез на съвременното българско общество-то единственото което виждам в него е мъртва пяна-и на дъното,и по средата,и най-отгоре пластовете са си все една и съща мъртва пяна.Както и да го мислим частта от бульона в която имаше живинка отдавна е зад граница-демек из други тенджери,менчета и котлета и дава живинка на други бульони,а нашия си седи безвкусен,гаден.Опиташ ли го ще се изплюеш,разбъркаш ли го-ще мирише,както е казал поета.
Абе уж има някакво общество,някакви останки-наглед общество,хубаво,дори почти европейско разбъркаш ли го обаче-чорба,помия и мъртва пяна.И колкото и да отпенваш-все пяна.
Уж наглед сме европейци-да, подкрепата за членството ни в ЕС и за евроатлантическите ценности е една от най-големите въобще за новоприета страна членка,а всъщност близо 40% от народа милее за татово време,тоталитаризъм и диктатура...Кво общо имат едното с другото-аз поне се не сещам.Абе с две думи-в главите им-чорба.На лумпените пък чорбата е толкоз силно разбъркана със миксера че вече е станала пяна.
Даскали стачкуват.Ми хубуу.За какво-едновременно за 
-европейско заплащане
-и за по социалистически раздут щат кичейки лозунги и трансперанти как чичо Фидел държал отворени училища в братска Куба дори и само за 5 ученика.
Кво общо има по социалистически раздутия щат със европейската ефективност и прагматичност в образованието-иди че разбери.Но те си искат и двете-хем едното хем другото-демек смесено такова...демек чорба.
Българина е националист,върл при това.Не,разните там партии и партийки на националистическа вълна не са от сега.Бил съм и по площадите през 97ма и тогава се пееха същите възрожденски и патриотични песни,квито и по сегашните митинги.
И помни че "българина никога няма да си продаде вярата за печана кокошка"!!!
И идва някой,с небългарско име,или интернационалист,или незнам къв си и обещава как ще има много ядене,как ще има много пиене,как по улиците ще текнат мед и масло а по маслото ще се пързалят печени кокошки и българина хуква юруш на маслините,демек юруш на печените кокошки.
Демек хем национализма му е в главата,хем и е готов да предаде идеите си ако има на софрата повечко за хапване и пийване и си угоди на гъзо.
Да перефразирам брата Радой-"сит търбух-за идеи глух!"
Уважавам най-много от всичко хората,които са готови да умрат за една идея.Без значение каква е тя.Обаче няма кой да уважавам.Тук  такива хора не остнаха,освен на приказки и по кръчмарските маси де...ама те ония не ги броя.Българина сега е готов да продаде всяка идея за нещо вповече на софрата.Продава всеки-най-дребният и беден-за един хамбургер и чашка бира,най-едрите-за някой милион щедро подарен от архонта. 
Абе има ли българина на трапезата изобилие и топли чувства в червата е готов да продаде всяка една идея.
Демек хем националист-хем печената кокошка му е в главата-демек чорба...тоя път чорбата обаче е по български префинена-за търбуха-демек-шкембе чорба.
Еееех тая пуста чорба,дето да надникнеш-все чорба.Тя затва ни е и национално ястие-на софрата ни чорба,в главите ни-чорба.Вземем и на герба ни да я сложим тая пуста чорба.Мммм супер ще е герба ни-
една паница шкембе чорба и под нея на кръст 2 кебапчета.
Стилизирано и красиво.
Между другото,нека някой не остава с грешно впечатление-тя така и така от чорбата ни нищо не става-дай да ритнем менчето с боб-чорбата и да изровим агнето дето се пече под менчето в жеравата.Ей хора-агне няма.
И да излеем старата чорба-никой вече няма желание,нерви и търпение да варим нова.Трябва да се стегнем и да пооправим старата,къде с подправки,къде със вливане на живителен бульон.Демек нужни са "най-решителни мерки" преди чорбата хептен да се е превърнала в помия,щото тогава оправия нема.
Като се сещам за "най-решителните мерки" се сещам и за депутатина Тукмаков дето гръмогласно ги обявява тия "наааай-решителни мерки",докато на Тодор Колев посипан със вар и маскиран на паметник прасето му гризе кракът.
Ех та докога ли и ние ще живеем със това общество посипано с вар и маскирано на нормално европейско гражданско общество.А всъщност една жалка гротескна пародия.




Тагове:   манджа,   обществото,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojilov
Категория: Други
Прочетен: 106390
Постинги: 34
Коментари: 0
Гласове: 249
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930